logo address header
  • 1940s Adobe Residence Period Expansion

    Taos, NM
    Designer and Builder, Additions to Existing Structure, New Library/Guesthouse, and Remodel

    Living room addition featuring period-consistence details such as unique corbels, reused/repurposed ca. 1900 lumber, and traditional kiva fireplace

    Living room addition featuring period-consistent details such as unique corbels, reused/repurposed ca. 1900 lumber, and traditional kiva fireplace

    Detail of new handmade corbels designed and built to match existing original 1940-era corbels

    Detail of new handmade corbels designed and built to match existing original 1940-era corbels

    New window frame detail showing reused/repurposed ca. 1900 shiplap lumber salvaged from old Taos Inn outbuildings

    New window frame detail showing reused/repurposed ca. 1900 shiplap lumber salvaged from old Taos Inn outbuildings

    New bookcase designed and built from old lumber

    New bookcase designed and built from old lumber

    Master bedroom suite addition featuring period details such as unpeeled vigas, traditional kiva fireplace, and unique window frame and lintel

    Master bedroom suite addition featuring period details such as unpeeled vigas, traditional kiva fireplace, and unique window frame and lintel

    Detail of unique corbels in new guest suite; owner found old corbel with unique design in field; new ones built to match to complete the room

    Detail of unique corbels in new guest suite; owner found old corbel with unique design in field; new ones built to match to complete the room

    One of several new kiva fireplaces added to various rooms; traditional style with unique hearthstone

    One of several new kiva fireplaces added to various rooms; traditional style with unique turtle clan hearthstone

    Detail highlighting reuse of old materials (door, grain bin used as bookshelf) throughout the new portions of the structure

    Detail highlighting reuse of old materials (door, grain bin used as bookshelf) throughout the new portions of the structure

    Old cupola reused and placed atop garage/workshop

    Old cupola reused and placed atop garage/workshop

Go back to the projects page